Zoeken in deze blog

Wordt geladen...

zaterdag 31 maart 2012

Annie Palmen

Annie Palmen was zo'n echte Nederlandse zangeres, die overal en altijd kon optreden zonder een slecht figuur te slaan. Ze werd geboren in IJmuiden en overleed een kilometer verderop in Beverwijk.
Daar zat wel 73 jaar tussen en in die periode heeft Annie eigenlijk alle genres ten gehore gebracht. Was het niet Hawaian, Cowboy, Jazz of Evergreen, dan was het wel Calypso of later zelfs de boerenkapel!
Ze maakte heel veel platen en was eigenlijk best populair.
 Ze was een aantrekkelijk meid, doch het lag helemaal niet in haar aard om zich sexy te presenteren, eerder wat verlegen en onopvallend. Ze had daar veel meer mee kunnen doen!
In 1958 maakte ze haar grootste succesplaatje "Ik zal je nooit meer vergeten".
Pech had ze met haar pogingen iets te bereiken bij het Eurovisie Songfestival. In 1960 zong ze in de preselectie het nummer "Wat een geluk". Dat jaar werden alle liedjes door 2 verschillende artiesten gezongen. De jury koos voor Rudi Carrell. In 1963 mocht ze wel naar de finale, maar het gekozen nummer "Een speeldoos" kreeg 0 punten. Omdat haar eigen orkest staakte en daardoor een Engels invalorkest roetertoeterde en tevens een lijnstoring de TV-beelden verknoeide (evenals het de Spelbrekers al eens was overkomen) kreeg het ragfijne liedje én Annie Palmen dus ook niet de goede waardering die het eigenlijk best verdiende.
Eerder had Annie deel genomen aan het Knokke songfestival (in 1959). Ze wonnen niet, dat werd Frankrijk, maar de ploeg had goed gepresteerd.
vlnr: Joop v.d. Marel - Lydia - John de Mol - Annie Palmen - Rob Touber
In 1967 wordt ze door Kees Schilperoort gevraagd om bij de Boertjes van Buuten te komen zingen. Ze volgt Annie de Reuver op als Drika. Op TV komt het KRO programma MIK waar de groep het middelpunt is en Kees Schilperoort als Gait-Jan Kruutmoes met grappen en grollen de zaken aan elkaar stuurt. Ab Hofstee zingt mee als Boer Voorthuuzen (afkomstig uit de de serie Stadhuis op Stelten).

Geen opmerkingen: